fbpx

Board Of Directors

Wanneer je deel uitmaakt van de Board of Directors weet je je omringd met een groep serieuze ondernemers die kritisch met je meedenkt. Stefan Dettmer neemt de leidende rol op zich in deze board, als ervaren ondernemer en businessmentor.

Ben je op zoek naar een betrouwbare groep die echt op ‘board niveau’ met je mee kan denken?
Heeft je bedrijf een (jong) volwassen status en deins je er niet voor terug om de cijfers werkelijk onder ogen te komen?
In de boardmeetings is ruim de tijd om je bedrijf grondig door te lichten. Zo komen niet alleen de onderwerpen aan de orde die je zelf op de agenda zet, maar ook de eventuele blinde vlekken en scherpe observaties die de groep je voorlegt.

Voor wie?

Voor ondernemers die:

 • Serieus de diepte in willen in het belang van de groei van hun bedrijf
 • In staat zijn een uitvoerige analyse van hun bedrijf aan te leveren middels ons voorbereidingsrapport
 • Open staan voor adviezen vanuit diverse invalshoeken op alles wat hun bedrijf dient
 • Ondernemers die een opbouwende groep gelijkgestemden om zich heen willen
 • Willen meedenken met- en mee-leren van de bedrijven van anderen
 • "Dumb tax" willen vermijden

Kenmerken van de Board of Directors groepen

 • Onder leiding van businessmentor Stefan Dettmer
 • Elke deelnemer bepaalt de agenda voor de eigen boardmeeting
 • Meetings zijn eens per kwartaal op twee aansluitende dagen
 • Per persoon een sessie van 100-120 minuten
 • Online accountability sessies eens per maand
 • Vaste agenda voor het jaar
 • Meetings zijn op een inspirerende, luxe locatie, inclusief lunch
 • Overnachting op de locatie is mogelijk tegen gereduceerd tarief
 • Groepsgrootte maximaal 8 personen

Deelname criteria:

 • Je bezit een bestaand bedrijf dat momenteel winstgevend is
 • Je bent bereid om je successen, mislukkingen, frustraties en uitdagingen te delen in de bijeenkomsten
 • Je zorgt bij elke meeting voor een gedegen schriftelijke voorbereiding middels het format van Momentum Mastermind
 • Je woont ten minste 3 van de 4 bijeenkomsten bij (de jaaragenda zal op of voor de eerste bijeenkomst gedeeld worden)
 • Je bent vastbesloten om je bestaande bedrijf of een nieuw bedrijf naar een (veel) hoger niveau te tillen
 • Je bewaart de vertrouwelijkheid van alle zaken die tijdens alle bijeenkomsten worden besproken
 • Je committeert je voor (minimaal) 12 maanden (drastische verandering kost tijd)

Toelating op aanvraag

Er zijn maximaal 8 plaatsen per groep, dus wacht niet te lang want vol is vol. Plan nu een kennismakingsgesprek in zodat we kunnen bespreken of je in aanmerking komt voor het Board Of Directors Programma:

Casestudy

Shaira Kasi

Het Mondzorghuis

Ik ben tandarts en praktijkhouder. In 2012 afgestudeerd als tandarts en in 2014 startte ik een praktijk, samen met een collega.  

Op tandheelkundig gebied ben ik mij blijven ontwikkelen en ook op het gebied van ondernemerschap en management. Ik merkte echter dat ik continuïteit mistte op het gebied van ondernemerschap en gelijkgestemden om over allerlei zaken te sparren.

Dit heb ik gevonden binnen Momentum Mastermind. Ik haalde al veel positiviteit en voldoening uit Momentum Mastermind. Nog veel meer heb ik kunnen halen uit het Board of Directors programma, dit heeft meer te maken met het feit dat er veel meer tijd en aandacht per persoon besteed wordt, zo wordt er bijvoorbeeld bij elke kwartaal bijeenkomst een halve dag gebrainstormd over onze praktijk en hetgeen ik aanlever. 

Ik heb in de huidige Board of Directors mijn bedrijf gepresenteerd en doelen gesteld, die hebben wij weer opgesplitst naar kwartaal doelen en elke 2 weken wordt er in kaart gebracht wat wij hebben kunnen realiseren in het kader van de kwartaaldoelen. 

Onze groep bestaat uit gelijkgestemde ondernemers en het feit dat zij allen uit een andere sector komen dan de gezondheidssector biedt voor mij grote voordelen, zij zijn niet geblindeerd (zoals ik dat zelf wel ben omdat ik niks anders ken dan een tandartsenpraktijk) en kunnen hierdoor heel objectief feedback leveren, vragen stellen, met suggesties komen en waar nodig een spiegel voorhouden. 

Het fijne vind ik dat dit allemaal vertrouwelijk gebeurt en dit geeft ook het veilige gevoel om vertrouwelijke ideeën die opkomen vrijuit te bespreken onderling. 

Mijn eigen verbeterpunt was de administratie van onze praktijk. Deels hadden wij dit op orde, maar voor een groot deel nog niet en wij liepen steeds achter de feiten aan. Er was geen overzicht meer voor mij en door hier echt op te focussen, tips op te volgen van de medecursisten èn door accountable gehouden te worden hebben wij deze achterstanden ingehaald. Ik heb via deze weg ook kunnen werken aan de cultuur binnen ons bedrijf.

Maar niet alleen op dit vlak heb ik er veel aan gehad. Ik zat bijvoorbeeld voor een grote beslissing of ik mij zou storten op promotieonderzoek binnen mijn vak. De beslissing of ik dit zou doen heeft lang geduurd en ik heb veel gehad aan de input en (kritische) vragen die mij werden gesteld. Hierdoor heb ik uiteindelijk met zekerheid de knoop kunnen doorhakken om hier wel voor te gaan. 

Respect, gelijkwaardigheid, behulpzaamheid, oprechte interesse, competentie, kennis en kunde, dat zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik denk aan onze Mastermind groep.

Testimonials

Het grootste verschil is de echte inhoudelijke diepgang van dit traject. De anderen weten veel meer van je bedrijf en hoe je ervoor staat. Adviezen zijn daardoor inhoudelijker en waardevoller dan bij het reguliere traject. De bedrijven die om je heen zitten zijn ook verder in het proces van ondernemen wat zorgt voor een breder advies spectrum. Daarbij en dat is niet om jou te pleasen Stefan maar je hebt toegang tot Stefan die als ondernemer maar ook als andersdenkende voor mij een enorme waarde levert aanvullend op de groep. Het reguliere traject was top maar verbleekt bij de inhoudelijkheid van deze gevorderde groep.

Roy de Bruin

De Installatie Adviseur

De energie, ideeën en steun van een groep ondernemers zorgt ervoor dat ik stappen zet en nieuwe ideeën uitwerken in een plan. De structuur en de discipline vanuit jullie ondersteuning zorgt dat je niet alleen nieuwe inzichten krijgt maar vooral ook de acties doet. De sessies zijn verhelderend en leggen soms ook de pijn bloot over wat je moet aangaan om succesvol te zijn in business.

Carola de Ruijter

Familiezaken

De Board of Directors groep helpt mij om mijn mindset en business naar de next level te tillen. Het verschil tussen regulier en advanced is enorm groot; doordat we ieder kwartaal bijna 2 uur over mijn business praten, wordt je helemaal doorgelicht. Met ervaren ondernemers wordt ieder aspect van de business doorgelicht, je kunt (en je wilt) je nergens achter verschuilen. Eng? Zeker! Ik stapte echt uit mijn confortzone. Maar daardoor maak ik grote mentale stappen. En dan volgt de business automatisch.

René Slagter

Fundstar

Gewoon doen! Het meest belangrijkste voor elke ondernemer is sparren met anderen. Hierdoor breng je de juiste focus aan, maar je leert ook van elkaar wat jouw business nodig heeft om te groeien. 

Voor mij is de Board of Directors de belangrijkste gamechanger voor toekomstige business.

Wouter Truffino

Holland Contech & Proptech

Ik ben erg blij met gelijkgestemden om mij heen die mij helpen om te groeien.

Ondernemers begrijpen elkaar en we houden elkaar scherp en aan onze afspraken. De diepgang en regelmaat die we daarin hebben is veel kwalitatiever dan we in een ‘normale groep’ deden.

Daarnaast is de ervaring van Stefan als ondernemer met actieve inbreng ook veel waard.

Jeroen Molenaar

Epicagility

Confronterende betrouwbare sessies die mij helpen om de richting van mijn bedrijf en leven beter aan te sturen.

Antonio Vega

Enappgy

Let's connect
Plan een gesprek in met onze businesscoaches en kijk of het Board of Directors Programma bij jou past.

>