fbpx

‘Together we can change the world: It’s our destiny!’

Momentum Mastermind is ‘geboren’ in 2016. We signaleerden al een hele tijd dat ondernemers vaak eenzaam zijn in hun positie en rol in hun bedrijf. Bovendien weten ze vaak ook niet dat ze met hulp van anderen veel sneller, leuker, strategischer en effectiever hun doelen kunnen bereiken.

Zelf long time ondernemers, met een redelijk lang trackrecord van uitdagingen en overwinningen, vallen en opstaan, groeien, krimpen en weer groeien, ging het ons aan het hart dat zoveel ondernemers door datzelfde battlefield moesten, zonder te profiteren van de ervaringen van degenen die hen voorgingen. We zagen te veel mooie en goede initiatieven daardoor vroegtijdig alweer stranden.

Ze vroegen er zelf om…
Onze passie is het helpen van ondernemers, en dat deden we al in een van onze andere bedrijven door prachtige trainingen, workshops en seminars te organiseren met de beste trainers van de wereld. Deelnemers vroegen ons letterlijk om een vervolg, want na het afronden van een geweldig seminar, verlies je de kennis helaas weer razend snel en is het in je uppie implementeren van alle verse kennis nog niet zo gemakkelijk.

Lees meer...

De openbaring… 
Op die bewuste dag in mei 2016, Tijdens een business training die we zelf aan het volgen waren, waren we aan het brainstormen over wat we konden doen om deze gepassioneerde ondernemers te ondersteunen, zodat ze door konden groeien naar het volgende niveau. Onze brainstorm was er niet zomaar één. Dat werd meteen duidelijk! We hadden ‘het probleem’ al best vaak benoemd. Maar nu, door er serieus op te focussen,  ontstond er iets bijzonders. We leken toegang te hebben tot een veel groter veld van kennis en wijsheid. Opeens kwam onze gezamenlijke kennis tot een epiphany! Een Mastermind in volle glorie. Als blikseminslag; daar was het opeens.. het was zo logisch, het was al zo’n tijd ‘in our face’, maar nu zagen we het. Alsof het licht aanging. 
(By the way, we praten dus over 2016, toen het woord Mastermind vooral nog geassocieerd werd met het spelletje en een georganiseerde Mastermindgroep in Nederland nog precies nul keer werd gevonden op Google.)


Tot over onze oren….

Zelf hadden we al meerdere keren deel uit gemaakt van intervisie groepen of ander soortige groepjes, bijvoorbeeld na het volgen van een opleiding of met het idee elkaar te versterken. Helaas zagen we  dat het veel moeite kostte om in stand te houden en de initiatieven vaak niet zo’n heel lang leven beschoren waren. Er kwam dus blijkbaar meer bij kijken dan enthousiast en gelijkgestemd zijn. 
Als je wat doet, dan moet je het ook goed doen. Met die overtuiging, onze verenigde kennis en ervaring doken we tot over onze oren in de materie. We werkten een jaar lang aan het fundament van Momentum Mastermind.

Made in heaven: You get what you focus on….
2017: De eerste groep ondernemers was alsof het in de hemel was gecreëerd. Deze  ondernemers, die trouwens bijna allemaal nog steeds met ons Masterminden, hadden (hebben) serieuze bedrijven, van serieus formaat en met serieus groeipotentieel. De droom van elk startend bedrijf, dat je mag beginnen met twee handen vol van je ideale klanten, kwam voor ons uit. Ze waren ook direct onze Beta testers. Aan het format werd hier en daar nog een klein beetje geschaafd, maar het was al een groot succes! We kwamen op het punt dat het een solide structuur werd, met een houdbaarheid tot ver in de toekomst. Maar nieuwe inzichten bleven ook komen. En van nature blijven wij ons afvragen: hoe kunnen we nóg meer waarde bieden? Dus werd het steeds mooier en beter. 

Een jaar later…
In de zomer van 2018 wisten we even niet wat ons overkwam. Binnen no time sloten zo’n 60 ondernemers zich aan! Veel verschillende bedrijven, in verschillende fases, met verschillende karakters. Daar begon het feest van herkenning en het matchen van de deelnemers, zodat ieder in de juiste groep terecht kwam, waar ze uiteraard het beste in elkaar naar boven konden brengen en daardoor indrukwekkende resultaten behaalden. Fijne, mooie ondernemers, die er echt bleken te staan voor elkaar, die onafhankelijk zijn maar zeer betrokken bij elkaars onderneming. En zo groeiden we door.

Daar doe je het voor… 
Het klinkt een beetje soft misschien, maar er gebeurt  zoveel in deze groepen, dat we met regelmaat vol verwondering, bewondering en dankbaarheid terug kijken op de sessies. 
Als je zo intensief met elkaar mee denkt en groeit, ontstaat een hechte band. Die voelen we zelf ook persoonlijk met elke deelnemer. Het gaat ons om de connectie, het vertrouwen en de bijdragen die we kunnen leveren. Ondernemers zijn in staat om hele mooie dingen neer te zetten in de wereld. Ze nemen het voortouw en creëren een ‘ripple effect’, bij partners, personeel en klanten. Dat is genieten, en 100% waar we het voor doen.

Dat strookt helemaal met de missie die Stefan al meer dan een decennium op zijn visitekaartje heeft staan:

‘Together we can change the world: It’s our destiny!’.

Team

MARJA DETTMER

Co-founder, managing partner en facilitator

STEFAN DETTMER

Co Founder, managing partner en businessmentor

MARJOLEIN IJSKES

Office manager

KARINA KLAASSEN

Facilitator

SHANNON LELOUX

Facilitator

NAPOLEON HILL

Inspirator

Bekijk de video over Napoleon Hill...

Wat we doen

Niet in 1 zin te vatten…
Momentum Mastermind helpt ondernemers om op gestructureerde en regelmatige basis na te denken over hun bedrijf, en gebruik te maken van  de visie van een groep betrokken, betrouwbare,  gelijkgestemde ondernemers. Dit uiteraard met als doel hun bedrijf en winst te laten groeien.

12 GROEPEN

6 STEDEN IN NL

3 FACILITATORS

Het geheim:
Dit doen we door zorgvuldig te matchen en gelijkgestemde ondernemers met elkaar te verbinden in onze Mastermindgroepen. Zo heb je niet 1 maar wel 5 tot 8 businesscoaches!

Onmisbaar voor het slagen van een Mastermindgroep is een professionele facilitator. Deze neemt de ondernemers alle organisatie uit handen, zodat zij zich kunnen focussen op waar het echt om gaat: hun bedrijven. Daarnaast zijn ze natuurlijk meesters in het leiden en sturen van het proces. Daarom hebben we echte toppers opgeleid om ons unieke Momentum Mastermind concept uit te voeren. 

Hoewel onze facilitators zelf ondernemer zijn en ook inhoudelijk hun steentje bijdragen, is hun rol met name om de Master-mind van elke groep maximaal uit de verf te laten komen.

Let's connect
Plan een gesprek in met onze businesscoaches en kijk of Momentum Mastermind bij jou past.

>